Mit is takar a Palást?

A Palást sebhelyeink számbavétele, azok begyógyítása, transzformálása. Mindannyian hordozunk sebeket, legyen az veszteség, gyász, szégyen, bármi, olyanokat, amiket életünk végéig viszünk magunkkal. Én is azt vallom, hogy ezek az élmények, ha feldolgozzuk őket, bennünket erősítenek. Vihetem őket végig úgy, mint egy nehéz, vizes pokrócot a lelkemen, de mi van akkor, ha kézzelfogható dísszé “varázsoljuk” őket?

Minden alkalmat egy körülbelül egy órás, meditatív, lassú, úgynevezett autentikus mozgássorral kezdünk. Mindenki saját magának megfogalmazza, hogy mi az a “sebhely”, amiből szeretne díszt csinálni, aki úgy érzi, megoszthatja a többiekkel, de nem kötelező. Mindenki kap egy palástra való anyagot, amire a díszeit felvarrhatja, úgyhogy van csipke, flitter, gyöngy kéznél. Minden alkalmon van egy közös ebéd, az utolsó alkalmon pedig egy közös tánc. A program  kilenc hónapon keresztül tart, havi egy alkalommal. A Palást csoportok zártak, limitált létszámúak és mivel hónapokig tartanak, a résztvevők első próbatétele maga az elköteleződés.

Hiszek a közösség erejében, és abban is, hogy bajaink, problémáink ebben a mátrixban időben/vel alakultak ki, ahhoz, hogy begyógyítsuk őket, idő kell. A Palást Debbie Rosas Nia 5 Stages módszere és Dr. Clarissa Pinkola Estes  tevékenysége előtt hajt fejet, nyer belőle inspirációt, és tanít önmagunkból önmagunkra.

A Palást-tal kapcsolatban az oldalon, kiadott anyagokon lévő információk, szövegek kizárólag a forrás megjelölésével, módosítás nélkül idézhetőek, használhatóak fel. A képek felhasználása engedélyhez kötött. 

Vélemény, hozzászólás?