Rólam

Gyógyítani annyi, mint egésszé tenni. Ami egész, az nem tökéletes, hanem teljes.” (C. G. Jung)

Brezina Kinga  Nia First Degree Black Belt tanár, Nia 5 Stages, Nia Moving To Heal, Nia FreeDance és Nia Move I.T. tanár, a Palást program életre hívója vagyok. A Niát 2010 óta tanítom, miközben fáradhatatlanul tanulom és adom át, hogy a testünk a legfőbb forrásunk, minden titkunk és tudásunk eredője, legrégebbi és legjobb barátunk. Hiszem, hogy amit a gondolkodó elme elfelejtett, azt a test továbbra is őrzi. Hiszek abban, hogy minden test egyszeri, egyedi csoda, hogy a testünkben rejlő bölcsességgel traumáink, elakadásaink, érzelmi blokkjaink a mozgáson keresztül oldhatóak. Testi, lelki, szellemi, érzelmi harmóniára, önmagunk mélyebb ismeretére kevés olyan varázslatos és mindig „kéznél lévő” eszközünk van, mint a testünk.

SCS_5889

Mélyen hiszek a test intelligenciájában, abban, hogy mindannyiunkban ott van az az erő, ami ezt a varázslatos táncot, amit életnek hívunk, vezérli, megtartja, segíti. Hiszek benne, hogy bármi, bárki is a partnerem a táncban, abból tanulhatok és amit tanultam, azt át is tudom adni. Hiszek benne, hogy a világon a legbiztonságosabb hely, ahol lehetek, az a testem. Hiszek benne, hogy amit a gondolkodó elme elfelejtett, arra a test még mindig emlékszik, és éppen ezért minden sérülést, sebet a test segítségével be is tudunk gyógyítani. Mélyen hiszek abban, hogy egyszer minden sebet ki kell tisztítani és össze kell varrni, és hogy ezek a sebhelyek is hozzájárulnak ahhoz aki és ami ebben a pillanatban vagyok.

Köszönöm mesteremnek, Helen Terry-nek, hogy van, hogy tanít, Debbie Rosas-nak, aki lámpásom ezen az úton, és dr. Clarissa Pinkola Estes-nek, hogy bemutatta a sebhelyesek klánját.

Vélemény, hozzászólás?